Автомобилите, които очакваме през 2018 г.

Corvette

Завършваме 2017 г. с висока оценка, предлагайки ни безброй нови автомобили. От Bugatti Chiron до Tesla Model 3 и Ford F-150 ние видяхме доста нови автомобили, които доказват, че автомобилната индустрия е толкова жизнена и конкурентна, колкото никога досега. Сега е време да очакваме всички автомобили, които ще опознаем през 2018 година.

Доста напред в списъка е Corvette със средно-разположен двигател. Фирмата ни измъчва доста с камуфлажни прототипи и с нетърпение очакваме този модел, който може да направи 850 к.с. чрез 5.5-литров двигател. Очаква се спортистът да се пусне в продажба през 2019 г., така че вероятно следващата година ще имаме премиера. Наследникът на Toyota Supra, друг автомобил, който чакаме от години, трябва да се появи през 2018 г. на платформа, съвместно разработена с BMW.

Ford GT350 вече впечатли и ние сме развълнувани от предстоящия GT500, който ще дебютира скоро – вероятно за 50-годишнината на модела. Ford Mustang Bullitt вероятно също ще се върне на сцената, за да запази спомените от филма със Стив Маккуин от 1968 г. Вече видяхме Dodge Challenger SRT Demon, но не можем да изчакаме да разберем дали обявеното време от 2.3 секунди 0-100 км/ч. е реалистично. Новата година няма да бъде пълна без Chevrolet Corvette ZR1, който ще се продава през пролетта, както и Aston Martin Vantage, който ще конкурира Porsche 911 при пристигането си в САЩ през третото тримесечие.

Разбира се, интересува ни не само спортни коли. Очакваме Ford Ranger, който трябва да дебютира през следващата година, преди да пристигне в Северна Америка през 2019 година. Jeep Wrangler пикап вероятно ще се появи също през 2018 година, с окачване от Ram 1500. Електрическият Jaguar I-Pace също е в полезрението ни. Очакваме и Subaru Ascent, която обещава да коригира грешките на Tribeca с просторната си кабина и три редица седалки. Други SUV-ове, които се нуждаят от повече внимание са Lamborghini Urus и Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, които записаха рекорди на Nürburgring.

Има много други автомобили, които са ни привлекли вниманието, но попълването на списъка ще ни отведе в новата година. Какви превозни средства очаквате през 2018 г.?