Ford Mustang GT500 ще ползва ‘Predator’ 5.2L V8

Mustang GT500

Малко след като се появи изображение, показващо 5.2-литровия V8 двигател на предстоящия Ford Mustang GT500, още допълнителните детайли изтекоха за модела.

Член на форум на компанията сподели поверителен документ на Ford, озаглавен „2020 MY North America Vehicle Programme – Изисквания за масло на двигателя“. В по-голямата си част това е доста скучен документ, който просто посочва препоръчителното масло, което да се използва от сервизните центрове. Интересното е, че той разкрива както сегашния Mustang GT350, така и дългоочаквания Mustang GT500 с механичен компресор.

В допълнение към тази информация, друг член успя да заснеме масивните спирачки Brembo, които ще трябва да се справят със спирането на изключително мощната кола.

Източници, близки до Ford, разкриват, че двигателят на GT500 ще бъде наречен „Predator“ и ще сподели много от компоненти си с чудесния 5.2-литров V8 в GT350 и GT350R. Следователно той ще звучи също толкова красиво, колкото и по-малко могъщата версия. Очакваме над 650 к.с. от новото чудовище.