Subaru показаха най-голямия си SUV – Ascent

Ascent

Новият Subaru Ascent 2019 току-що бе открит на автомобилното изложение в Лос Анджелис.

Най-големият модел на Subaru, Ascent ще побира до осем души и обещава изключителна гъвкавост и забележителни функции.

Subaru за първи път представиха Ascent като концепт през април и в по-голямата си част дизайнът на готовия модел не търпи промени. По този начин SUV-ът прилага философията на марката „Dynamic x Solid“ и използва шестоъгълна предна решетка с C-образни фарове. Те имитират буталата, движещи се в боксерния двигател.

Двигателят в новия Ascent е изцяло новият 2.4-литров боксер, с директно впръскване на горивото и два турбокомпресора. Той осигурява 260 к.с. при 5600 об/мин. и въртящ момент от 376 Nm между 2000 и 4800 об/мин. Всички модели са снабдени със CVT трансмисия с опция за 8-степенна ръчно изживяване. Ascent може да тегли до 2260 кг. и да измине повече от 800 км. с един резервоар.

Стандартно, новият Ascent разполага с втори ред седалки и може да превозва осем пътника. Ако клиентите не се нуждаят от толкова много седалки, съществуват различни конфигурации.

Ascent

Говорейки за модификациите, 2019 Ascent ще се продава в следните конфигурации – базова, Premium, Limited и Touring. Базовият модел включва важни функции като системата EyeSight на Subaru с автоматична аварийна спирачка и асистент, следящ лентите. 6.5-инчовият мултимедиен тъчскрийн дисплей поддържа Android Auto и Apple CarPlay, 18-инчови джанти, релси на покрива, тризонов климатроник и Auto Vehicle Hold също са налични. Последната функция държи Ascent неподвижен, без да е необходимо спирачният педал да бъде натиснат.

Стигайки до Premium конфигурацията разполагаме с „Blind-Spot Detection“ система с асистент при смяна на лентите и предупреждение за трафика отзад. 8-инчов тъчскрийн екран, WiFi, отопляеми огледала и автоматична спирачка при заден ход също влизат в модела. Що се отнася до Limited серията, тя добавя кожена тапицерия, 20-инчови джанти, гуми за всички сезони, безключов достъп с Push-Button Start система, както и други глезотии.

Не на последно място Touring е оборудван със сребърни огледала, хромирани детайли и луксозен интериор, който включва висококачествена аудио система Harman Kardon с 14 говорителя.

Продажбите на Subaru Ascent 2019 г. ще започнат в началото на лятото на 2018 г., като цените ще започнат от $ 30,000.