VW T-Cross ще се появи тази година, вероятно на Парижкото автоизложение

T-Cross

След въвеждането на T-Roc през миналата година, Volkswagen изпипва до последно още по-малкия си кросоувър, наречен T-Cross.

Според AutoExpress новият SUV, който беше представен от концептуалния кабриолет T-Cross Breeze Concept, се очаква да бъде пуснат в продажба до края на годината, след като дебютира малко по-рано, може би тази есен на автомобилното изложение в Париж през 2018 година.

Въпреки че нищо все още не е официално, Volkswagen изглежда са се спрели на T-Cross името за новия кросоувър, който ще споделя MQB  платформата с редица други автомобили на VW Group, включително и последното Polo. Той ще споделя някои части с него и Seat Arona и ще бъде пуснат на пазара срещу съперници като Nissan Juke и Peugeot 2008.

T-Cross ще се предлага с разнообразие от бензинови и дизелови двигатели, включително 1.0-литровият трицилиндров турбодвигател с мощност от 75 к.с. до 115 к.с., заедно с евентуален plug-in хибриден двигател, комбиниран с 6-степенна ръчна или автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Изглежда, че няма да се предлага система за задвижване на всички колела, тъй като производителят на автомобили иска да запази конкурентната цена на T-Cross, така че той ще се задвижва само от предните колела.

Отвън, T-Cross вероятно ще включи някои елементи от дизайна на по-големия T-Roc, като същевременно ще получи няколко опции за персонализация, като например контрастиращ покрив.

Преди малкият SUV, Volkswagen ще представи новото поколение Touareg тази пролет. Големият брат идва с различен дизайн и нови задвижващи механизми и се очаква да направи своя дебют на автомобилното изложение в Женева през март.