Немският производител Volkswagen догодина ще представи още един SUV. Той е на базата на VW Polo и ще носи името T-Cross.

На всеки е ясно, че едни от най-търсените и продавани автомобили са SUV-овете. Съвсем наскоро Volkswagen пуснаха в продажба техния T-Roc. Явно от компанията искат да разширят още гамата си от джипове и догодина ще ни представят четвъртият им SUV – VW T-Cross.

Volkswagen T-Cross ще бъде на базата на Polo, което го прави и най-малката им джипка. Със сигурност един от агрегатите, които ще задвижват мъника ще е техният 3-цилиндров 1.0TFSI. Предполагаме, че ще се предлага и с дизелов двигател, но от компанията все още не са хвърлили яснота. Скоростната кутия ще е 6-степенна механична, а срещу доплащане ще може да си оборудвате T-Cross – a и с DSG – автоматична скоростна кутия. За разлика от мини SUV-a на Citroen – C3 Aircross, от автомобилната компания вече обявиха, че бъдещият им модел ще се предлага и със задвижване на четирите колела. Най-интересното около новия модел е, че той ще бъде кабрио. Тоест в комбинация с малко по-повдигнатото шаси и 4Х4 системата джипката ще бъде перфектна, както за ски ваканция, така и за небрежно развозване под слънчевите лъчи.

Все още не са ясни датите на официалната премиера, но T-Cross ще се появи на пазара още догодина.