Porsche Cayenne Coupe получи зелена светлина

Cayenne Coupe

Някога мислили ли сте си, че третото поколение Porsche Cayenne се нуждае от по-спортен стил? Независимо от вашия отговор, от компанията са направили и твърдят, че са я одобрили за производство.

Cayenne Coupe се планира от доста време. И изглежда, че най-накрая е получил зелена светлина за производство, според Autocar, който съобщава, че шефът на Porsche е одобрил това.

Cayenne Coupe (или каквото в крайна сметка ще бъде името му) трябва да се възползва от леко актуализиран дизайн на преднцата, както и от нова задница и стопове, вероятно вдъхновени от новата Panamera. Екстериорът ще бъде с по-ниска линия на покрива, по-плитки прозорци, които ще го поставят в същия клас като BMW X6, Mercedes-Benz GLE Coupe и новото Audi Q8.

Porsche ще се въздържат от предлагането на дизелови двигатели в Cayenne Coupe, като вместо това ще изберат twin-turbo 2.9-литров V6 от обикновения Cayenne, който ще предлага 440 к.с. и 550 Nm въртящ момент. 4.0-литровият V8 с две турбини, който доставя 550 к.с. и въртящ момент от 700 Nm в Panamera Turbo ще задвижва топ версията.

Cayenne Coupe

Не се споменава нищо за евентуална E-Hybrid версия за Cayenne, където може да се комбинира 3.0 литров V6 турбо с електродвигател и 14.1 kWh литиево-йонна батерия. Общата мощност е 461 к.с. и 700 Nm въртящ момент и се насочва към четирите колела.

Производството на предстоящия Cayenne Coupe вероятно ще се осъществи в завода на марката в Лайпциг, редом с редовния Cayenne.

Ако всичко върви по план, Porsche трябва да го обяви официално през следващите седмици или месеци. И това няма да бъде единственият купе-SUV от Вайсах, тъй като в докладите се твърди, че Macan Coupe също би могъл да се изправи срещу BMW X4 и Mercedes-Benz GLC Coupe.