Имайки предвид бурния търговски успех на BMW X4, лансиран през 2014 година, беше очевидно, че малкият SUV без съмнение ще получи наследник много скоро.Особено след като платформата на X3 наскоро претърпя подобрения.

Новата Х-четворка е по-дълга, по-ниска и по-широка от предшественика си, а още повече от кубестото тяло на брат си – X3. Цялостната визия и в частност ниската покривна линия говорят за подобрена гъвкавост и динамика.

Задната част на автомобила е попила значителна доза от новите дизайнерски акценти на компанията. L-образните светлини от концептуалната 8-серия, „сваленият“ в бронята регистрационен номер и освеженият дифузьор създават по-динамична форма от преди.
За добро или за лошо предницата на новия фастбек все още споделя стила си максимално с този на по-обикновения X3.
bmw x4

Същото се отнася и за двата избора на задвижване взаимствани отново от малкото „квадратно“ братче: двулитровият турбо 4-цилиндров двигател с 248 к.с. задвижващ версията X4 xDrive30i и разбира се 3.0-литровият шестак отново турбиниран с 355 к.с., оформящ модела X4 M40i. И в двата случая агрегатите са обвързани с 8-степенна автоматична скоростна кутия и се предлагат стандартно със задвижване на четирите колела.
Според инженерите от BMW xDrive30i ще бъде способен да ускори от 0 до 100 км/ч за 6 секунди, докато по-наточената М40i версия ще извършва упражнението за само 4.6 сек.
x4 interior

Тези от вас, които се интересуват повече от хай-тек добавките и удобствата в купето, отколкото от динамичните характеристики на новото X4, ще се радват да научат, че спортният SUV получава много нови технологии и доза комфорт в обновената си кабина. Интересното е, че всеки екземпляр от модела ще се предлага базово с огромен 10.3 инчов сензорен екран на таблото, от който пътниците могат да управляват хилядите настройки на системите за сигурност, предни и задни светлини, навигация, забавление и т.н. Хед-ъп дисплеят и панорамният покрив могат да бъдат ваши срещу доплащане, както и допълнителните системи като адаптивен круиз контрол и системата за поддържане на лентата.

Новото BMW X4 ще бъде пуснато в продажба през юли месец с базова цена от $ 51 445 за xDrive30i и $61 445 за M40i.