Mitsubishi Mirage ще заприлича на Nissan Juke

Mirage

Въпреки нарастващото търсене на кросоувъри и SUV-ове, Mitsubishi продължава да продава градския автомобил Mirage (известен още като Space Star) на световните пазари.

В производството от 2012 г. моделът се очаква да бъде заменен през следващата година с изцяло нов, съобщава Japan’s Response. Неговият наследник вероятно ще порасне и ще се превърне в компактен кросоувър.

Заедно с Eclipse Cross, следващият Mirage (ако запази името) ще съперничи на автомобили като Hyundai Kona и Peugeot 2008. Неизбежно моделът ще си съперничи и с Nissan Juke и Renault Captur , с които  ще споделя същата платформа и вероятно повечето технологии.

По отношение на мощността, кросоувърът ще ползва малък турбо 0.9-литров бензинов двигател, който трябва да произвежда 95 к.с. Mitsubishi не смята да се отказва от дизела, така че следващият Mirage може да получи и 1.5-литров 4-цилиндров дизелов турбо двигател.

Задвижващите единици на автомобила ще се развиват и през следващото десетилетие вероятно ще видим електрическо задвижване, въпреки че публикацията не дава никакви подробности за това.

Японският сайт не казва кога ще дойде следващият Nissan Juke, но от няколко години се говори за обновяване. Кросоувърът продължава да се продава на повечето пазари с разпознаваемия си дизайн и леко остаряващ интериор.

Mitsubishi вероятно ще трансформира Mirage в кросоувър, но също така се интересува и от спортен мини модел, който да се изправи срещу Suzuki Swift. Времето ще покаже дали и как Mirage ще оцелее.