Новото Renault Captur може да пристигне с PHEV задвижване

Captur

Renault продължава да развива електрически задвижвания, тъй като наследникът на сегашния Captur се очаква, че пристига с plug-in хибриден задвижващ механизъм.

Очаквайки да се появи следващата есен, вероятно на автомобилното изложение във Франкфурт през 2019 г., кросоувърът от B сегментa може да получи и хибриден вариант, съобщава „L’Argus“.

Инженерите на френската компания ще подменят 0.9-литровия TCe с нов трицилиндров 1.0-литров агрегат, който е разработен от 1.3-литровия TCe. Последният е съвместно създаден с Daimler и ще бъде достъпен и в новия Captur.

Дизеловата забрана, гласувана в няколко града по цял свят, не плаши Renault, който няма да се откаже да ги развива в автомобилите от следващо поколение. Така че новият Captur ще получи 1.5-литрови dCi версии с  84 к.с. и 113 к.с.

Върху новата CMF-B платформа, която ще бъде споделена с предстоящото Clio и следващия Nissan Juke, Renault Captur 2020 г. ще спечели няколко ценни сантиметра за междуосието, за да увеличи пространството отзад.

Без цитиране на каквито и да било източници, публикацията говори за нова система за инфоразвлечение със сензорен дисплей, предлаган в по-високи спецификации, и полуавтономно управление от ниво 2. Тъй като обаче тази информация не може да бъде потвърдена, няма да се доверяваме напразно.

Съвпадайки със световния дебют на новото Renault Captur ще пристигне и второто поколение Nissan Juke. И двата компонентни SUV ще се появят на пазара през първото тримесечие на 2020 г., като шп същото време очакваме и Peugeot 2008.