Mercedes AMG иска да конкурира Porsche Cayman

Mercedes AMG

Mercedes AMG иска да пусне нов спортен автомобил, който ще се противопостави на Porsche Cayman.

Новият модел е представен на борда на директорите на Mercedes, съобщава Autocar, като непряк наследник на SLC. Колата ще бъде проектирана от AMG и вероятно ще приеме средно-разположен двигател, както и дизайн с ясни препратки към предстоящия хипер-автомобил AMG Project One.

Въпреки това, все още има възможност новият модел да приеме класически дизайн с предно-разположен двигател поради финансови причини.

Съперникът на Cayman, който все още е на концептуален етап, ще бъде позициониран под GT и ще се предлага като купе с фиксиран покрив и като открит роудстър.

Все още е твърде рано да говорим за двигателите, но колата вероятно ще се предлага с две опции за задвижване. Те ще бъдат  2.0-литровите турбо агрегати, които ще бъдат използвани в предстоящите хот хечове A35 и A45. По-мощните пистови версии ще се появят по-късно.

„Mercedes-AMG трябва да усъвършенства успехите си в моторния спорт, особено във Formula 1 и състезанията за издръжливост“, каза неназован мениджър на Mercedes-Benz. „Едната идея е за спортна кола, която е сравнително постижима финансово и идеална за писта. Но това е само идея, а не проект. „