Mercedes-AMG A35 ще има над 300 к.с.

A35

Mercedes-AMG A35 Sedan отново бе изловен от шпионски фотографи и той изглежда почти готов да се изправи срещу Audi S3.

Скрит от погледите с камуфлаж, моделът, има познат дизайн, който наподобява A-Class L Sedan. Последният беше представен на Auto China по-рано тази година. Независимо от сходствата, A35 има спортно окачване, което намалява височината. Автомобилът е оборудван и с усъвършенствана спирачна система, която разполага с надупчени дискове и по-големи апарати.

A-Class L Sedan ни дава доста добра представа какво да очакваме откъм дизайна на Mercedes. Моделът обаче е разработен само за китайския пазар. Както подсказва буквата L, седанът е по-дълъг от стандартния вариант и междуосието му е 2,789 мм. Това е с 60 мм. повече от стандартния седан.

А35 ще бъде по-къс от A-Class L, но трябва да споделя същия интериор. В резултат на това можем да очакваме високотехнологично табло с два дисплея, които могат да са 7 или 10,25 инча. Налице са кръгли вентилационни отвори, метални акценти и стартиране с бутон. Също така очакваме AMG пакет, включващ спортен волан, специална тапицерия и много емблеми на AMG.

Mercedes споделя малко информация за модела и главният изпълнителен директор на AMG, Тобиас Мьорс, наскоро потвърди, че автомобилът ще има 2.0 литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор, който развива „повече от 300 к.с.“ Това ще позволи на модела да застане между А250, който има 221 к.с. и предстоящия A45 / A50 с мощност от 405 к.с.