Mercedes-Benz A-Class Sedan ще се появи в Пекин

A-Class Sedan

Mercedes-Benz е на една седмица от официалното представяне на нов член в компактното си семейство: първият A-Class Sedan.

Присъединявайки се към хечбека близнак, 4-вратият модел ще поздрави света от автомобилното изложение в Пекин, известно още като Auto China 2018. Според производителя, това е кола „произведена в Китай за Китай“, която „подчертава уместността на китайския пазар за Mercedes-Benz „.

Независимо от това, новият Mercedes-Benz A-Class Sedan ще бъде пуснат и извън народната република, а именно в Съединените щати, за разлика от хечбека, както и Канада.

Вероятно ще видим модела в САЩ преди края на годината, заемайки някои от бензиновите двигатели на хечбека. Не е изключено всички североамерикански модели да бъдат предлагани със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Не е известно какви агрегати ще задвижват компактния седан, но бихме могли да разгледаме 1.4-литровия мотор с мощност 160 к.с. и въртящ момент от 250 Nm и 2.0-литровия с мощност от 221 к.с. и 350 Nm. Едно нещо обаче е сигурно: 1.5-литровия дизел ще бъде далеч от американските шоуруми.

Отвън Mercedes-Benz A-Class Sedan ще имитира дизайна на четвъртото поколение до С колоната и ще получи почти идентично вътрешно оформление. Така очаквайте стандартно разположената MBUX двойна система за всички версии с два 7-инчови екрана. Средните нива на комфорт ще съчетаят 7-инчовия екран с 10,25-инчов екран, а моделите от най-висок клас ще се възползват от два 10,25-инчови дисплея.