Бъдещият Mercedes-AMG A45 ще бъде с над 400 к.с. според боса на AMG

A45

Вече чухме, че най-горещата версия на новия Mercedes A-Class ще събере сериозна мощ, но сега чухме шефа на AMG, който потвърждава, че новата A45 ще дойде с над 400 к.с.

Шефът на Mercedes-AMG, Тобиас Мьорс, говори пред „Road and Track“ на автомобилното изложение в Ню Йорк за предстоящия хот хеч. Той каза, че новата A45 ще бъде задвижвана от изцяло нов 2.0 литров турбо 4-цилиндров двигател, способен да надхвърли 400 к.с. без никаква електрическа помощ. Тази мощност ще бъде насочена към четирите колела.

Въпреки много впечатляващото число на мощността, Мьорс заяви, че A45 ще бъде съсредоточена върху предлагането на пълен пакет. „Не става дума само за изходната мощност. Автомобилът ще може да се справя както на пистата, така и в ежедневни ситуации“, каза Мьорс. „Това е ново измерение във всяка перспектива.“

Мьорс продължи и потвърди, че A-Class ще включва AMG версия с по-малка мощност, наречена A35. Новият Mercedes-AMG A35 ще се превърне в основната точка за света на AMG, включващ задвижване на всички колела и 2.0-литров турбо с „повече от 300 к.с.“.

Освен Mercedes хечбек и седан версиите се планират и новите поколения на моделите CLA и GLA, базирани на 2019 A-Class, които също ще имат свои собствени AMG версии.