grand cherokee trackhawk

Jeep Grand Cherokee Trackhawk – това е името на третия модел от компанията Fiat-Chrysler, който ще получи ненормално агресивния V8 компресорен двигател под капака си.

Останалите два автомобила имали тази чест са Dodge Challenger и Dodge Charger във версиите Hellcat. Поседният стана носител на наградата „най-бърз седан“ малко след излизането си на пазара, но това учудва ли ви? Все пак говорим за Hemi двигател със 707 к.с., а на всичкото отгоре тези американски мускули имат екстра, която им помага да правят максимално грандиозен бърнаут, за което е нужно единствено да смачкате педала на газта.
grand cherokee trackhawk
Производството на каучуков дим едва ли ще бъде най-доброто умение на Grand Cherokee Trackhawk, тъй като той ще комбинира силата на мотора си с 4х4 система за задвижване. Поради същата причина всъдеходът на Jeep обещава да ускорява тежкото си тяло от 0 до 100 км/ч за под 3.5 секунди, което е с около една цяла секунда по-бързо от G-класата на Brabus V12 S Biturbo. Според Fiat-Chrysler, изминаването на четвърт миля ще се случва за само 11.6 секунди, а стрелката на километража ще спира на 290 км/ч.

Тайната на бързото ускорение се крие в система наречена Torque Reservе, която се използва и в Dodge Challenger SRT Demon. Тя държи байпасния клапан на компресора затворен и същевременно подобрява потока на гориво към цилиндрите. Единствената цел на цялата тази инженерна мисъл е да има автомобилът запас от мощност на празен ход преди появате на зелена светлина.

Съотношението в разпределянето на мощността между предния и задния мост също е от ключово значение. В нормален режим на работа Grand Cherokee Trackhawk насочва 60% от всичките 707 конски сили на задната ос, докато при Sport Mode съотношението е 35/65 преден заден. В случай на заснежена или заледена настилка можете да изберете опцията Snow, която ще раздели по равно силата между предните и задните колела, а това което ни учудва е наличието на режима Tow, предназначен за теглене на товар до над 3 тона.

Тъй като 6.2 литровият копресорен двигател тежи с 360 кг повече от атмосферния 6.4 литров Hemi, с който се задвижва Grand Cherokee SRT, инженерите решават да „втвърдят“ с 9% предните пружини, а задните с 15%. Огнедишащият SUV получава също електронно регулируеми амортисьори Bilstein, по-големи спирачки (като опция са налични и Brembo) и по-широки гуми.

Външният вид е доста обран, като за автомобил със 707 к.с. За агресивния характер на Grand Cherokee Trackhawk издават само няколко табелки „Supercharged“ и „Trackhawk“, както и жълтите спирачни апарати, четворните ауспуси и 20 инчовите джанти. Изискването за по-силен охлаждащ въздушен поток, налага премахването на фаровете за мъгла.

В интериорът също почти нищо не е променено от последната версия на SRT. Единствено по табелката „Trackhawk“ и разделението от „200 мили/час“ на таблото можете да познаете, че се намирате в Grand Cherokee със 707 к.с.

Новият Jeep Grand Cherokee Trackhawk ще се продава на цена от $ 80 000.