nissan 370z

Само след 3 дни ще бъде открито автомобилното изложение в Ню Йорк, а щандът на Nissan ще приюти фейслифт версията на своя спортен модел 370Z.

За семейството на Nissan „Z“ е синоним на спорт. Още от създаването на първия модел от серията – 240Z, подразделението за спортни купета разчита на 6-цилиндрови атмосферни двигатели, чиято мощност през годините еволюира до цели 328 к.с. и цилиндри във V-образно разположение.

Фейслифтовата серия на 370Z ще бъде представена в специална Heritage Edition версия, характеризираща се със сребърни или черни графики върху ярко жълт основен цвят. Разбира се разцветката е синхронизирана с тази в интериора, който включва тъмна тапицерия със жълти шевове, както и някой декорации върху централната конзола и волан от същия цвят.

nissan 370z
Външни промени се забелязват по предните и задните светлини, а 6 степенната механична скоростна кутия ще придава движението до задните колела посредством нов съединител доставен от известната марка за спортни части Exedy.

Nissan 370Z Heritage Edition ще стъпи в американските шоурумове по-късно тази година, но компанията не съобщава кога това ще се случи в Европа. Въпреки това, моделът ще бъде изложен и на автомобилното изложение във Франкфурт, което се очаква да бъде едно от най-големите за годината. Цената също не е обявена, но едва ли ще бъде значително по-висока от базовата, която в България започва от 78 000 лева.