outback 2018

Обновената визия на Subaru Outback за 2018 година бе разкрита вчера, а моделът ще бъде представен на автомобилното изложение в Ню Йорк другата седмица. Промените по всъдехода са главно в по-агресивния външен вид, подобрения комфорт и поведение на пътя. Цената, на която ще се предлага Subaru Outback 2018 все още не е обявена, но навлизането му на пазара се очаква да се случи по-късно през тази година.

Като цяло формата и общата визия на автомобилът е останала идентична с тази на предшественика си, въпреки че новости в екстериора има и те засягат главно фаровете плюс някои детайли в предната и задната престилка. Челните светлини следват тенденцията с C-образната форма, която вече сме виждали в Crosstrek 2018. Налична е функцията, която насочва фаровете в посоката на движение на волана, а във версия Limited и Touring се предлагат и „умни“ дълги светлини (EyeSight).
outback 2018
Outback 2018 ще разполага с предпазна облицовка на предната броня за защита от надраскване в офроуд шофиране. Добавени са нови модели джанти за цялата гама на модела, като базовият 2.5 и Premium модела ще пристигат със 17-инчови колела, а Touring ще стои на 18-ки. Същият ще разполага с нископрофилни релси на покрива в комбинация с подвижни напречни греди, а останалите модели ще са снабдени с обикновени релси и напречни рампи.

Subaru твърдят, че подобреното шаси и окачване предоставят много по-гладко и тихо возене от предходния модел. За повечето собственици на марката е пределно ясен проблема със шумоизолацията при по-старите версии, особено при модела Forester. В новия Outback шумът е намален чрез промени в страничните огледала, страничните прозорци, калниците и дори с доработки по безстепенната CVT скоростна кутия.
subaru outback
Освен че клиентите могат да се радват на по-тихата обстановка в купето, промени се забелязват и навсякъде по инериора. Инженерите са обърнали значително внимание на централната конзола, а пасажерите на задната седалка вече могат да използват функциите на два USB порта. Компанията производител обещава, че климатичната система е по-функционална от преди, а освен всичко изборено, ще се използват нови цветове и материали за изработка на седалките.

За да бъде Subaru Outback 2018 максимално конкурентен в класа си, той трябва да бъде актуален. За целта той получава най-новата версия на информационно-развлекателната система Starlink, която включва Bluetooth (телефон и аудио), Apple CarPlay, Android Auto и навигационна система TomTom с три години безплатно обновяване на картите. Стандартно колата идва с 6.5 инчов сензорен екран, но срещу доплащане може да получите 8-инчов. Всички версии с изключение на базовата ще имат налична функцията за ъпдейт over-the-air.
subaru outback novo
Щом говорим за Subaru Outback няма как да подминем темата за безопасността. Вече споменахме опцията на фаровете да контролират сами дългите си светлини, а в допълнение към това, списъкът с екстри включва адаптивно контролиране на дистанцията, автоматично аварийно спиране, предупреждение за напускане на лентата, асистент за следене на лентата, предупреждение за обект в сляпото петно и сигнал за задно напречно движение. Задна камера ще бъде на разположение в абсолютно всички екземпляри вече.

За по-авантюристичните собственици може би ще е важно да знаят, че системата за следене на налягането в гумите също е претърпяла подобрение, като вече ще може да засича промени в състоянието на всяка отделна гума.

Както е очевидно, подобренията по оборудването и периферията на семейният модел изобщо не са малко, но не можем да кажем същото за двигателната гама.
Тя остава същата  Subaru Outback 2017, което означава, че изборът е ограничен до 2.5 литров боксер със 175 к.с. и 235 Нм и 3.6 литров, отново боксер, с 256 к.с. и 335 Нм. Разбира се, тези числа се разпределят до всичките четири колела, като това се случва с помощта на CVT скоростна кутия.