Lotus празнува 70 години

Lotus

Lotus строи спортни автомобили от 70 години и за да отпразнува това, британският производител реши да изпише 70 на тестовата си писта, като използва два от най-популярните си модели.

Не е използван CGI при създаването на това видео. Вместо това действието е абсолютно реално, като последният кадър показва какво са направили автомобилите и техните пилоти, оставяйки гума по пистата.

Зад волана са Гаван Кершоу (ръководител на инженеринга) и Даниел Пек (инженер по динамика). Заедно те успяха да създадат номер 70 на пистата, използвайки само гумите от Exige Cup 410 и Evora GT410 Sport.

Преди 70 години (1948 г.) Колин Чапман строи първата си кола в малък гараж в Лондон, с цел представяне. След това той формира Lotus Engineering през 1952 г. и оттогава насам британската фирма е известна като производител на спортни автомобили, изграждайки някои от най-гъвкавите автомобили в света.

Сега тяхната гама обхваща Evora, Exige, Elise и 3-Eleven, като последният е ориентиран към пистата. Също така знаем, че Lotus ще създаде и два кросоувъра под формата на конкуренти на BMW X4 и X6.

Изпълнителният директор на компанията Жан-Марк Гале вече заяви, че един от тези кросоувъри ще бъде „най-ниският в своя клас“, както и „може би най-широкият в класа си, за да се държи добре на пътя „.