Lotus ще пусне два нови спортни модела до 2020 г.

Lotus

Изпълнителният директор на Lotus Жан-Марк Галес разкри, че компанията ще пусне две нови спортни автомобила през 2020 г.

Говорейки пред Car Magazine, според Галес един от моделите ще бъде заместител на съществуващо превозно средство. Това означава, че колата ще бъде наследник на Elise, Exige или Evora. Той заяви преди време, че компанията вече работи по нов Elise за 2020 г., тъй като настоящият модел не се предлага в Съединените щати.

Галес не каза много за колата, но намекна, че ще използва актуализирана версия на алуминиевата рамка на компанията като „Това все още е критерий за лекота, устойчивост на катастрофи и дълголетие“.

Второто превозно средство ще бъде ориентирано към пистата и вероятно ще замени 3-Eleven и ще използва ново шаси от въглеродни влакна. Галес каза, че колата ще бъде „много по-цивилизована“ от 3-Eleven, тъй като тази кола е „доста дива“.

Той продължава, казвайки, че двата модела ще бъдат „абсолютно зашеметяващи и прекрасни по отношение на дизайна и аеродинамиката“. Той също сподели, че те ще бъдат по-практични и с по-лесно влизане и излизане.

И двата модела се очаква да заемат части от Volvo и Geely, но Галес отказа да каже дали двигателите ще се доставят от двете компании. Той обаче потвърди, че автомобилите няма да използват системата за инфоразвлечение на Volvo, тъй като той не смята, че е подходяща за използване в спортни автомобили.

По-нататък във времето Lotus ще представи първия си кросоувър. Директорът не каза много за модела, но потвърди, че ще пристигне през 2021 или 2022.