Hyundai обмисля мощен N модел

N

В нов доклад Hyundai подсказва, че е потвърдил самостоятелен мощен N модел.

В интервю за Auto Express шефът на моторспорт и N дивизията на Hyundai заяви, че пускането на i30 N и Veloster N представлява „първата фаза на N автомобилите“. Според Томас Шемера следващата фаза ще включва създаването на спортен автомобил, който не се основава на съществуващ модел на Hyundai.

Не се знае много за колата, но Шемера каза: „Цялата идея е да усилим марката Hyundai, за да донесем повече емоции“. Това предполага, че колата ще бъде мощен модел с емоционален дизайн. Той ще донесе много внимание на Hyundai и N марката на компанията.

Шемера продължи: „Мога да ви кажа, че Албърт Бирман (ръководителят на Hyundai за развитие на бързи автомобили) и аз се интересуваме от горещи неща и имаме идеи в процес на подготовка за спортен модел“. Той добави, че феновете трябва да бъдат уверени, че „ние ще подготвим нещо.“

N

Не се знае какво точно предстои, но според списанието тече вътрешен дебат за това, каква форма трябва да се използва за новия модел. Двата очевидни избора са купе с две врати или мощен седан.

Купето би било по-емоционален избор, но седан вероятно ще се хареса на повече купувачи. Въпреки това, няма недостиг на седани и Hyundai N с четири врати може да се припокрие с Kia Stinger и Genesis G70.

Тъй като компанията все още обсъжда основите, вероятно ще мине време, преди да видим самостоятелен Hyundai N.

N