Kia Stinger ще изкарва нови варианти, за да поддържа търсенето

Stinger

Kia Stinger привлече голямо внимание към марката и компанията очевидно иска да запази тази инерция.

Говорейки пред Autoguide, планиращият продукцията за Северна Америка Орт Хендрик потвърди, че компанията търси различни версии на автомобила, тъй като реакцията е „феноменална“. Той продължи като каза, че моделът е убедил много хора да се преместят от Optima и смята, че „има други възможности по пътя.“

Не се знае какви са тези възможности, но може би трябва да почакаме. Както Хендрик обясни, колата наскоро беше пусната в продажба, така че „вероятно ще изчакаме известно време, за да получим данни и да видим каква ще бъде реакцията“.

Тъй като Stinger е малко по-обикновен спортен автомобил, Kia ще му предостави своевременни актуализации, за да го запази в списъка за пазаруване на клиентите. Според Хендрик, Kia ще бъде „много агресивна“ с жизнения цикъл на Stinger като „Трябва да задържим автомобила с различни варианти на задвижване както и други неща, които идват по пътя.“ Това изглежда предполага, че компанията ще пуска непрекъснати актуализации и вероятно специални издания или още по-спортни варианти.

Говорейки за специални издания, Kia не си губи вреемто, тъй като въведе Stinger Atlantica миналия месец. Описан като вдъхновен от Европа модел, автомобилът има уникална външност със специална боя и 19-цолови лети джанти. Специалното издание също се отличава с кожена тапицерия Espresso Brown Nappa и допълнително оборудване като отопляеми задни седалки.

За съжаление феновете, които се надяват на допълнителни вариации на каросерията, като купе, вероятно ще останат разочаровани. Kia няма намерение да създава под-марка Stinger или нещо прекалено драстично.