Тези от вас, които са посетили тазгодишното автомобилно изложение в София, провело се в залите на Интер Експо Център, са видели на живо новия южнокорейски хот хеч Hyundai i30 N. Автомобил вдъхновен от натрупания вече опит на компанията в рали шампионати, който се явява билет за влизането на марката в сегмента на горещите хечбеци.

Спрямо конкурентите си Ford Focus RS и Honda Civic Type R, Hyudai-я предлага по-ниска цена, но и по-малко мощност. Неговият 2.0-литров турбо мотор разполага с 271 к.с., които го изстрелват от нулата до сто км/ч за 6.1 секунди. Но каква е максималната скорост, която i30 N успява да достигне при нормални пътни условия?

От Auto Test дават отговор на въпроса, като изкарват колата на немски аутобан и „залепят“ десния педал в пода, очаквайки стрелката на скоростомера да спре да се движи. След секунди отговорът е налице, сочейки 250 км/ч като пределни за компактния спортен модел.

Видеото с теста можете да изгледате по-нагоре, а под статията ще ви покажем друг клип, на който можете да чуете „гласа“ на новия i30 N, защото той е с-т-р-а-х-о-т-е-н!