Cupra e-Racer е първата електрическа touring машина

e-Racer

Наскоро стартиралата подмарка Cupra на SEAT поглежда към бъдещето на моторния спорт с тази концептуална кола, наречена просто е-Racer.

Дебютът ще бъде на автомобилното изложение в Женева и името на колата по същество говори само за себе си: това е напълно електрически състезател с постоянна мощност от 402 к.с. и пик до 670 к.с.

Представен от шефа на SEAT Лука де Мео във видеото по-долу, новият Cupra e-Racer е описан като „истински моторспорт автомобил“ и „първият 100% електрически състезателен автомобил в света“.

Изглежда, че състезателят с нулеви вредни емисии надгражда Leon Cupra TCR, към който се добавят огромни предни и задни брони, нов капак и решетка, широки калници и гигантско задно крило. Цялата концепция е завършена в бяло, има няколко елемента от въглеродни влакна и седи на нови колела.

И тъй като е насочен към моторния спорт, на двете изображения, предоставени от SEAT, можем да видим вътрешна клетка максимално олекотен интериор и спортна седалка за водача, за да се държи теглото възможно най-ниско.

В Женева, Cupra e-Racer ще седи редом с други премиери от марката Cupra, включително и новата Cupra Ateca, с 296 к.с., AWD и 7-степенна скоростна DSG кутия. Leon R ST, който използва същата мощност като компактния SUV, също ще присъства на събитието, заедно с Leon FR с 5 врати, който дебютира с 1.5-литровия TSI двигател със 148 к.с.

SEAT също ще представят новия си Digital Cockpit, който скоро ще бъде пуснат на пазара в Cupra Ateca, Leon Cupra R ST, Leon FR и Arona, и ще напомни на посетителите, че ще бъде първият производител на автомобили, който да интегрира услугата Shazam за разпознаване на музика в колите си.