SEAT Ateca Cupra с 300 к.с. ще доказва, че е истински SUV

Ateca

Новините около SEAT са доста интересни, тъй като се появи първа снимка на Cupra Ateca в онлайн пространството.

Публикувано от MQB-Coding, изображението показва, че кросоувърът ще следва стъпките на стандартния модел, но ще приеме ревизирана решетка с новото лого на Cupra. Моделът също така е оборудван с нова предна броня, която има надписи „CUPRA“ в долния отвор за въздух.

Уникалният стил продължава назад, тъй като мощният модел има по-спортни странични прагове и допълнителен цвят на купето. Виждаме още и черни огледала и черна облицовка около прозорците.

Назад няма големи изненади, тъй като Cupra Ateca носи малки промени. Те изглежда включват скромно ревизирана броня и спортна изпускателна система с четири накрайника.

Спецификациите за двигателя остават непотвърдени, но предишните доклади предполагат, че моделът ще използва същия турбокомпресорен 2.0-литров 4-цилиндров двигател, който се намира в Leon Cupra. Той произвежда 300 к.с. и 380 Nm  въртящ момент.

Говорейки за представянето, можем да очакваме асортимент от други подобрения, включително спортно окачване и спирачки. Колата трябва да има и ревизиран интериор с изобилие от емблеми на Cupra.

SEAT ще отпразнува дебюта на новия бранд Cupra на 22 февруари и евентуалният му кросоувър ще бъде показан заедно с новата Cupra Ibiza. И двата модела вероятно ще се появят на автомобилното изложение в Женева.