Seat отделя Cupra като самостоятелна марка, с премиера в Женева

Cupra

Seat е най-новият производител на автомобили, който пуска своя собствена подмарка, наречена Cupra.

Първите модели на сегашната самостоятелна марка ще бъдат представени на автомобилното изложение в Женева през март и ще носят новото лого на Cupra.

Преди това испанската автомобилна компания ще бъде домакин на специално международно медийно събитие на 22 февруари, за да отбележи дебюта на марката, по време на който вероятно ще видим новите модели за първи път.

„Cupra винаги е бил най-спортният израз на Seat. Сега дойде времето да докаже собствена душа, собствена ДНК, собствена идентичност, като се превърне в ново лице“, казаха от компанията.

Единственият автомобил с марка Cupra засега е Leon, компактен хот хеч, базиран на Golf, който споделя своя двигател с „R“. Това означава 2.0-литров TSI 4-цилиндров агрегат с 296 к.с. Лимитираната версия Leon Cupra R, от друга страна, има 10 к.с. повече.

В близко бъдеще марката Cupra се очаква да посрещне и Ateca, която може да бъде задвижвана от същия двигател като хечбека.

В бъдеще Coupe SUV ще е друг потенциален кандидат за семейство Cupra, очакван в производство до 2020 г.

Не търсете обаче нов Seat Ibiza Cupra, защото според компанията няма да има голямо търсене в сегмента за по-малки хот хечове.