Cupra ще стартира със SUV-Coupe

Cupra

Вече знаем, че новосъздадената марка на Seat – Cupra планира да покаже нов кросоувър. Дори вече се появи първа снимка на предстоящия модел.

Испанският Autofacil е публикувал снимка, за която се твърди, че произлиза от документ на VW Group, който може да ни даде първи поглед към новия SUV на спортната марка. На снимката неизвестният модел на Cupra е заедно с прототипа Cupra e-Racer, ориентиран към пистата.

Загадъчното превозно средство може да бъде първият самостоятелен модел, който ще стои заедно до Cupra Ateca, Cupra Ibiza и Cupra Arona в продуктовата гама на марката. Както можете да видите, той изглежда готов за производство, дори е снабден с испански регистрационен номер.

Cupra

Все още неназованият модел разполага с много агресивна предница, която не прилича на нищо подобно от Seat. Тя се отличава с шестоъгълна решетка, подобна на тази, която се вижда на тестовите прототипи Tarraco, остра броня с големи отвори за въздух и елегантни LED светлини и кръгли фарове за мъгла.

Други отличителни елементи включват раздвижен капак, раздути калници и големи двуцветни алуминиеви джанти. Доста вероятно е този SUV да оформи дизайнерския език на марката за всички модели, които ще дойдат след него.

Наклонената линия на покрива предполага, че марката може да пусне на пазара този модел като SUV купе, което би съответствало на динамичните характеристики на модела. Говорейки за динамиката, очакваме този горещ SUV да се сдобие с мощен двигател, вероятно като част от хибридна система.

Вероятно първият самостоятелен модел от новата гама ще използва MQB платформата, но остава да видим дали ще дойде със задвижване на всички колела. Слуховете предполагат, че моделът ще пристигне през 2020 г.