Cupra Ateca е висок хечбек с 296 к.с.

Cupra Ateca

Cupra, вече самостоятелната спортна марка на Seat, официално влиза в живота ни с много бърза версия на SUV-а Ateca, която дебютира на автомобилното изложение в Женева.

Испанският Cupra Ateca е задвижван от 2.0 литровия TSI двигател на VW Group, който произвежда 296 к.с. и максимален въртящ момент от 400 Nm и е съчетан с новоразработената 7-степенна трансмисия с двоен съединител.

Комбинацията от трансмисия с двоен съединител и задвижване на четирите колела е много ефективна, когато става въпрос за възможности по права линия: Cupra Ateca може да достигне 100 км/ч за 5.4 секунди, а максималната скорост е 245 км/ч.

Горещият SUV се движи върху адаптивното окачване, което може да бъде конфигурирано чрез режимите: Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road и CUPRA.

Отвън, Cupra Ateca се отличава от по-малките си братя с по-агресивен бодикит, който включва нови брони, странични прагове, заден спойлер и нова решетка, надупчена пчелна пита. Предната част гордо носи новото лого на Cupra, което беше посрещнато със смесени отзиви. Външните ревизии са завършени с лъскави черни детайли, матови алуминиеви букви Cupra, четири изпускателни тръби и 19-инчови джанти.

Вътре в кабината има много Alcantara и виждаме също алуминиеви педали и лъскави черни детайли. Cupra ще предлага и опционален комплект Performance, който включва по-големи спирачки Brembo, въглеродни детайли отвътре и отвън, както и кожени седалки. Клиентите ще могат да изберат набор от ексклузивни седалки от средата на 2019 година.