VAG групата е може би единственият концерн, който може да се похвали, че има претенденти във всеки един клас. От мотори, през бусове, SUV-та, дори камиони, та чак до хиперавтомобили.

И все пак, има един клас, в който може би Nissan Juke Nismo си стои самичък, а именно този на спортните, но бюджетни малки SUV-ове. VAG обаче явно са решили да атакуват и този клас, тъй като се очаква в края на 2020 година на пазара да се появи Seat Arona Cupra.

По всяка вероятност Cupra-версията на Arona ще дебютира с добре познатият – 2.0TFSi. Джипката ще разполага с около 200 конски сили, а задвижването ще бъде само на предната ос, предавано посредством автоматичната DSG скоростна кутия.

Arona Cupra ще пристигне с по-спортно ориентирано окачване и подобрена спирачна система, спрямо стандартната версия на SUV-а. Както всички автомобили, които носят баджа „Cupra“, Arona-та също ще се отличава и визуално. Нови по-агресивни брони, по-големи джанти, както и четирите накрайника на изпускателната система ще свидетелстват за по-бързия SUV.