8-Series

Пролетта дойде и BMW я посрещна с 8-Series кабриолет със спуснат таван.

Изгледайки голям и луксозен, прототипът с много камуфлаж следва стъпките на 6-Series кабриолет, тъй като разполага със спортна предна броня с изразена решетка. Моделът е оборудван с дълъг капак и тънки фарове с вградени дневни светлини.

Движейки се по-назад, можем да видим плавно предно стъкло и стилни алуминиеви джанти в два цвята, зад които стои високоефективна спирачна система със сини апарати. Моделът има и вентилационни отвори на предните калници, все още покрити задни светлини и изпускателна система с четири ауспуха с хромирани ръбове.

Разбира се, най-забележителната особеност е прибиращата се мека горна част, която най-накрая е свалена , заради по-високите температури. Това показва, че кабриолетът ще предлага задно стъкло, което може да се монтира зад предните седалки. Предните облегалки за глава също изглежда, че имат отвори, така че е възможно BMW да предложи конкурент на системата за обдухване на Mercedes.

Говорейки за интериора, най-новите шпионски снимки показват, че моделът ще има волан с три спици и свободностояща система за инфоразвлечение. Тя е разположена над хромираните вентилационни отвори и новия лост. Също така можем да видим голям iDrive контролер и кожени седалки с контрастни шевове.

Подобно на други предстоящи модели, 8-Series ще се предлага с нов цифров инструментален клъстер и модернизирана система за инфоразвлечение, работеща с BMW Operating System 7.0. Тя има подобрени менюта, допълнителни настройки за персонализиране и по-интуитивно оформление.

8-Series се очаква да бъде представена на 15 юни и ще се предлага с различни двигатели. Те остават непотвърдени, но са планирани 3.0-литров 6-цилиндров TwinPower Turbo с около 335 к.с. и 4.4-литров TwinPower Turbo V8 с приблизително 455 к.с.

BMW също потвърди плановете си за мощен M8, който ще използва същия двигател като M5. Очаква се обаче той да стане още по-мощен, тъй като според слуховете ще може да произведе между 616 к.с. и 641 к.с.

Има също така слухове за plug-in хибриден вариант, както и модел с V12 двигател.