BMW M8 ще има доста силно присъствие

M8

Топ версията на бъдещата 8-ма серия на BMW ще бъде първото в производство M8.

Навремето BMW показаха вълнуващ проект за M8, но той не видя зелена светлина. Преди няколко години бе представен единствено като шоу автомобил. Наскоро германците събудиха интерес към бъдещия спортист със серия от камуфлажни снимки. Така те създадоха още по-голям интерес към бъдещото си завръщане и в Льо Ман сериите.

Приложеното изображение показва доста мускулестото купе на бъдещото M8. Навсякъде личи M-почеркът, както и по-раздут бодикит. Джантите са по-големи отколкото на 8-мата серия, предната броня е по-агресивна, а височината на автомобила е доста ниска.

M8

Силуетът, представен на изображението е великолепен. Той е дълъг и елегантен и представя уникален дизайнерски почерк. Линията на тавана е направо секси, чупката на задния прозорец, сгъваемият спойлер и агресивните фарове придават острота.

BMW M8 ще получи по-мощна версия на 4.4-литровия турбо V8 двигател, който срещаме в M5. Все още не е ясно точно колко по-мощен ще бъде новият модел, но според слуховете ще е повече от 615 к.с. В сравнение М5 разполага с 600 к.с.