BMW 8-Series ще дебютира на 15 юни на Льо Ман

8-Series

Дългоочакваният BMW 8-Series ще се появи на 15 юни, точно преди тазгодишното 24 часа на Льо Ман да започне.

Новините са директно от BMW, представени на своите клиентски съветници в Съединените щати. Бюлетинът гласи, че 8-Series ще се радва на своята „световна премиера“ в нощта на 15 юни, така че е разумно да се предположи, че присъстващите ще я видят от плът и кръв, докато снимките и детайлите се споделят онлайн.

Дизайнът на 8-Series купе и кабриолет е вдъхновен от концепцията от миналата година, но производствените модели ще изглеждат значително по-опитомени. Досега дуото изглеждаше много по-целенасочено от сегашното 6-Series и със сигурност ще се окаже вълнуваща и луксозна алтернатива на Mercedes-Benz S-Class.

Очакваме вариантите на двигателя да се прехвърлят от 7-Series. Базовият модел може да получи 3.0-литров TwinPower Turbo 6-цилиндров двигател с 335 к.с., а по-горният модел ще включва 4.4-литров TwinPower Turbo V8 с мощност от 455 к.с.

Както BMW M8 Coupe, така и Convertible са снабдени с мощност, идваща от подобрена версия на 4.4-литровия V8 с две турбини от M5. Слуховете дават надежди за мощ между 616 к.с. и 641 к.с. Възможно е и луксозна версия с V12 агрегат.