BMW 8-Series 2019 бе заловено преди дебюта си

8-Series

BMW 8-Series Coupe 2019 бе забелязано да се движи по пътищата.

Заснет по магистрала, маскираният прототип се отличава със стилен силует, тъй като можем да видим дълъг капак, полегато предно стъкло и плавно спускащ се покрив. Този конкретен модел има и джанти с 5 спици от алуминий и спортна двойна изпускателна система.

Тези снимки не са прекалено детайлни, но през последните няколко месеца сме виждали безброй шпионски снимки и тийзъри на 8-Series. Няколко снимки също излязоха и те показаха, че предстоящият модел ще има изявена решетка и тънки фарове, които отразяват концепцията на 8-Series. Снимките също разкриха, че купето ще има тънки LED задни светлини и вентилирана задна броня.

Очаква се вариантите на двигателя да бъдат споделени със 7-Series и да включват базов модел с 3.0-литров 6-цилиндров TwinPower Turbo двигател, произвеждащ около 335 к.с.

Можем да очакваме и 850i с 4.4-литров TwinPower Turbo V8, който развива 455 к.с. Възможно е обаче BMW да пропусне 850i и да въведе M850i ​​M Performance с един и същ V8 двигател като в M550i, може да е настроен да доставя до 500 к.с.

Има и слухове за хибриден вариант и модел с V12, но и двете опции остават непотвърдени в момента.

Едно нещо, което е извън съмнение, е мощният M8. BMW вече потвърди, че моделът ще бъде наличен в Coupe, Convertible и Gran Coupe вариант и всички се очаква да използват 4.4-литровия M TwinPower Turbo V8 двигател от M5. В седана, той произвежда 600 к.с.и 750 Nm. Това позволява на модела със задвижване на всички колела да ускори до 0-100 км/ч. за 3.4 секунди, преди да достигне максимална скорост до 305 км/ч.