bmw 8

Малко след като научихме, че BMW слага край на 6-серия Coupe, стана ясно, че мястото на модела ще бъде заето от новата 8-серия. Това е един от най-дългочаканите модели от феновете на марката, ако трябва да бъдем конкретни – от края на 90-те.

Въпреки, че официално прототипът ще бъде представен на Concorso d’Eleganza Villa d’Este след часове, автомобилния сайт Carscoops вече публикува снимки на новото BMW 8-серия. Изобрженията показват познатите форми с дълъг гърбав преден капак, агресивни фарове и големи предни решетки придаващи на предницата авангарден вид. Задната част на новото BMW 8-серия е къса и мястото на водача се пада буквално пред задния мост. Покривът е скосен и стига точно до края на багажника, което в комбинация с широките калници придава класическия сексапил на баварското купе.

bmw 8-ссерия
Може би именно това е дизайнът, от който се нуждаеше немската фирма, за да се конкурира успешно с S-класа Coupe – Sorry, 6-та серия !

Напомняме, че това са илюстрации само на концептуалния модел и е възможно крайния дизайн да се различава доста от това, което виждате в момента, макар че шпионските снимки на колата издават сходни форми.

bmw 8-серия
Все още не е споделена подробна техническа информация, но се предполага, че купето ще се построи на платформата CLAR, същата която използват сериите 5 и 7. Потенциален двигател, който ще задвижва 8-мака е 6,6 литровия V12 с 601 к.с.

bmw 8-seria
Очаква се BMW 8-серия да бъде пусната в производство през следаващата година, а малко по-късно да получи на задния си капак и табелката М8.
Повече информация очаквайте, след като колата направи своя публичен дебют близо до езерото Комо, Италия.

Снимки: Carscoops