BMW 8-Series изглежда готово

8-Series

Видяхме безброй шпионски снимки на BMW 8-Series през последните няколко месеца и сега получаваме нов поглед върху предстоящото купе.

За разкика от 8-Series концепта, производственият модел има по-спокоен външен вид, но остава доста верен на оригинала, тъй като включва тънки фарове и голяма хромирана решетка. Автомобилът има и по-конвенционална предна броня и преработени огледала с интегрирани мигачи.

Спортният стил продължава, тъй като 8-Series има вентилирана задна броня и двойна изпускателна система. Също така виждаме тънки задни светлини и вероятен дифузьор.

8-Series

Снимките са доста размазани, но този конкретен модел изглежда се казва 850i. Ако 750i е някакъв показател, това може да означава, че купето ще се задвижва от 4.4-литров TwinPower турбо V8 двигател, който произвежда 445 к.с. и въртящ момент от 648 Nm.

BMW 8-Series Coupe ще влезе в производство по-късно тази година и към него ще се присъедини кабриолет. Моделите M8 също са в разработка, а шефът на BMW M Франк ван Мел предположи, че те ще са по-мощни от M5, който идва със 600 к.с. и въртящ момент от 748 Nm.