BMW тества бъдещото M2 CS в шведски сняг и студ

M2 CS

M2 Competition може и да се появи скоро на пазара, но BMW вече работи по още по-екстремна версия на малката М-ка. Наскоро заснета в северните части на Швеция, колата се очаква да носи гордо името M2 CS или M2 CSL.

Прототипът, уловен в студа изглежда почти готов за производство, но все още някои ключови детайли остават скрити. Най-забележителните от тях са преден сплитер и малък спойлер на багажника, все още покрити с черно бяло фолио.

Има и редица други части, които разграничават М2 CS / CSL от стандартното M2 Competition. Например, можем да забележим по-големи керамични спирачки, карбонов покрив, агресивен заден дифузьор, нов капак и 19-инчови BMW M джанти.

BMW все още не дава никакви детайли за предстоящото M2, но все пак можем да добием представа за модела благодарение на M3 CS и M4 CS, които вече са на пазара. Вече, знаем, че смъкването на тегло ще е основен фактор и ключова черта на CS версията.

Относно двигателя, знаем, че M2 Competition идва с S55 twin turbo 6-цилиндровия двигател от M3/M4. Неговата мощ в мъника е 405 к.с. и 550 Nm. Това е с около 20 кончета по-малко от по-големите си братя. За върховата версия, BMW се очаква да настрои двигателя, така че той да догони останалите М купета.

Човек може да си помисли, че 425 к.с. в M2 ще унищожат продажбите на M3 и M4, но автомобилите са драстично различни по размер и са насочени към различни купувачи. Нещо повече, сегашните 3-ки, разработени от M Division, няма да останат в продажба още много дълго време, което ще позволи на M2 CS да бъде най-спортният автомобил, фокусиран върху представянето.