BMW M2 Competition е най-добрата малка спортна кола в момента

M2 Competition

Сегашното BMW M2 е описвано от мнозина като идеалния компактен спортен автомобил и новата Competition версия, която по същество го заменя, иска не само да запази това мнение, но и да предложи повече във всяка област.

Най-значителната промяна спрямо стандартното М2 се крие под капака; двигателят с една турбина отстъпва на агрегата с две турбини, който се намира в M3 / M4.

Двигателят в M2 е малко понижен, до 404 к.с. вместо 425 к.с., а въртящият момент от 550 Nm е достъпен от 2,350 об/мин. И да, 6-степенната ръчна скоростна кутия все още е стандартна, а 7-степенният автоматик с двоен съединител е опция.

Новото BMW M2 Competition също има допълнително охлаждане, ревизирана кормилна колона, подобрен M диференциал, нов ауспух, актуализирано окачване, по-големи стоманени спирачки, а списъкът продължава. Задният мост е по-твърд и в комбинация с предницата правят M2 изключително прецизен.

BMW претендира за скорост до 100 км/ч. за 4.4 секунди, а максималната скорост е ограничена до 250 км/ч. С допълнителната опция M2 Competition няма да спре, докато не достигне 280 км/ч.

На теория всички промени трябва да помогнат за създаването на още по-сладка, по-точна спортна кола, която лесно може да напляска съперници като Porsche 718 Cayman. Но дали BMW M2 Competition е колата?