BMW потвърди X5 за тази година

X5

Председателят на BMW Харалд Крюгер използва годишната обща среща на компанията, за да потвърди, че следващото поколение X5 ще бъде представено по-късно тази година.

Говорейки пред репортери и инвеститори, Крюгер каза: „2018 ще бъде нашата Х година“, след като компанията пусна нови X2 и X4. Той продължи: „Мога да кажа само“, че по-късно тази година ще пристигне „наследникът на Х5„.

Крюгер отказа да споделя спецификации, но според докладите моделът може да бъде представен на автомобилното изложение в Париж, което започва през октомври. Това изглежда възможно, тъй като има само две големи автомобилни шоута до края на този сезон, а BMW вероятно ще използва автомобилното изложение в Лос Анджелис, за да представи новия X7.

Независимо от представянето на X5, моделът ще има по-агресивен вид, тъй като ще разполага с нова предна броня с масивна решетка. Предишните шпионски снимки също показаха, че кросоувърът ще има по-големи въздушни отвори и по-изразени фарове с LED дневни светлини.

Цялостната форма ще остане до голяма степен същата, но кросоувърът ще порасне и ще разполага с по-удобна кабина. Говорейки за интериора, моделът ще бъде по-високотехнологичен, тъй като ще има нов цифров инструментален клъстер и операционната система iDrive 7.0, която обещава да бъде по-интуитивна и адаптивна. Водачите ще намерят и нов волан, актуализиран комутатор и модерна централна конзола, включваща множество възможности.

BMW не споделя техническите характеристики, но се очаква моделът да се предлага с асортимент от турбокомпресорни бензинови и дизелови опции. От бензинова страна може да видим 2.0-литров 4-цилиндров двигател с около 248 к.с. и 3.0-литров 6-цилиндров двигател с приблизително 335 к.с. Можем да очакваме и 4.4-литров V8 в X5 M с мощност от 592 к.с.

Ако това не е достатъчно, можем да очакваме и хибриден вариант, както и няколко дизелови двигателя с мощност от 228 к.с. до 394 к.с.