Новият BMW X7 разкрит в предпроизводствен тест драйв

X7

BMW покани наскоро няколко късметлии да изпробват предпроизводствена версия на кросоувъра X7 и Autogefühl публикува един от първите видео клипове на предстоящия модел.

43-минутният клип ни дава доста подробен поглед към прототипа, който споделя редица стилистични прилики с концепта X7 iPerformance, който беше представен на автомобилното изложение във Франкфурт миналата година.

Стартирайки отпред, кросоувърът има масивна бъбрековидна решетка, която несъмнено ще се превърне в една от най-големите, монтирани някога в модели на BMW. X7 има и големи отвори за въздух, тънки фарове и 22-инчови джанти. Други забележителни характеристики са двойно отварящата се задна врата и двойната изпускателна система с хромирани накрайници.

BMW все още не е готов да покаже интериора, но можем да видим трилъчев волан и новия цифров клъстер на компанията. Моделът също така има „масивен“ панорамен покрив, доста пространство и високотехнологични функции, които ще позволят на пътниците на задните седалки да имат достъп до системата за инфоразвлечение.

X7

Говорейки за пътниците на задните седалки, X7 има и трета редица с „доста място назад“. Тя може да се сгъва автоматично, с натискане на бутон, за да се увеличи капацитетът на багажника.

При дебюта си, моделът ще се предлага с три различни двигателя, включително 6-цилиндров бензинов, 6-цилиндров дизел и V8 бензин. Всички ще бъдат свързани с 8-степенна автоматична трансмисия, която ще изпраща енергията към система за задвижване на всички колела.

BMW не дава информация, но 3,0-литровият бензин трябва да произвежда около 335 к.с., докато дизелът може да има около 261 к.с. 4.4-литровият V8, от друга страна, трябва да развие най-малко 445 к.с.

Независимо от крайните резултати, BMW е проектиран като кросоувър, предлагайки високо ниво на комфорт и динамика на шофиране. По същество това е 7-Series на кросоувърите.

Като част от тази мисия моделът ще се предлага с активни стабилизатори, за да се сведе до минимум усукването на купето. Ще има система за управление на задната ос за по-добра маневреност. Купувачите могат също така да очакват въздушно окачване, което може да променя височината на возилото до 80 мм.