BMW X5 2019 ще е по-голямо, по-леко и по-красиво

X5

Следващото поколение BMW X5, което ще видим през 2019 г., беше заснето по време на тестове, както в базов вариант така и в потенциално по-мощен такъв.

Както и при предишни шпионски изображения на SUV-a, прототипите на снимката са скрити в камуфлаж и някои от промените в стила са трудни за различаване. Въпреки това известен брой промени незабавно привличат окото, като например бъбреците, които са значително по-големи от тези на настоящия модел. Твърде рано е да се прецени, но мислим, че разширените решетки изглеждат малко странни.

Въпреки това има някои по-убедителни елементи от екстериора на 2019 X5, включително LED DRL фаровете, хоризонталните задни светлини, които са драстично по-тънки от сегашния модел и квадратните изпускателни тръби.

Един от заснетите прототипите беше със спортни колела и може да се окаже M варианта на марката.

Външният дизайн на 2019 X5 вероятно ще се хареса на масата, но най-драстичните разлики от сегашния модел са под ламарината. Подобно на най-новото поколение 5-Series и 7-Series, новата архитектура на BMW (CLAR) ще се ползва и в X5.

Това ще направи SUV-а по-дълъг, по-лек и по-твърд от сегашния модел. В X5M версията последните две характеристики биха могли да доведат до фундаментално подобрение в производителността и управлението, особено ако се окаже, че разликата в теглото е около 250-300 кг.

Клиентите на BMW ще имат множество двигатели, от които да избират, в зависимост от местоположението им. В този диапазон са включени четири, шест и осемцилиндрови бензинови и дизелови агрегати от серия 5 и 7-Series. Като се има предвид интересът на BMW към електрическото задвижване, вероятно ще видим и plug-in хибрид. От доклади, които няма да изненадат никого, X5 M вероятно ще ползва V8 двигател с две турбини и до 600 к.с.

Глобалната премиера на BMW X5 2019 се очаква по-късно тази година, вероятно на автомобилното изложение в Париж през септември.