Audi S4 Avant 2020 гледа смело към конкуренцията

S4 Avant

Фейслифтът на Audi S4 Avant беше заснет по време на тестове в Швеция. Обновеното мощно комби се очаква да се появи през тази година или началото на следващата.

Прототипът, който виждате на снимката, е скрит под камуфлаж, но въпреки това се добива представа, какво да очакваме. Моделът бе уловен вече няколко пъти, така че покритието не ни притеснява.

В сравнение с предишното S4, новият модел ще се възползва от актуализираните фарове и задни светлини, а отпред ще продължи да впечатлява с големи и агресивни въздушни отвори. Освен това, Audi S4 Avant ще се продава с комплект спортни джанти, зад които ще се крие обновена спирачна система.

Отзад виждаме четири кръгли накрайника и има малко по-изразена задна броня отколкото при бъдещото A4.

Очаква се интериорните промени да бъдат незначителни, но моделът ще се възползва от променено табло, вдъхновено от най-новото Audi A6. Новото табло ще бъде намерено и в по-слабото A4 и разбира се, в предстоящото Audi RS4 фейслифт.

Настоящото Audi S4 се задвижва от 3.0-литров V6 двигател с турбокомпресор с мощност от 349 к.с. и въртящ момент от 500 Nm. Това не е никак малко, но фейслифтът на S4 вероятно ще получи още малко мощ. Той трябва да е конкурентен на 382-те к.с., предлагани от BMW M340i и Mercedes-AMG C43 с 385. В резултат на подобреното представяне, трябва да получим време до 100 кмч. за около 4.5 секунди.