Audi представя Q8 2019

Q8

Audi е на път да представи новия Q8 в Шенжен, Китай утре, но първите снимки на кросоувъра се появиха в интернет.

Публикувани от Observador.pt, снимките разкриват, че фабричният модел остава сравнително верен на концептите за Q8 и Q8 Sport. Това дава възможност на кросоувъра да изглежда значително по-спортен от Q7.

Стартирайки отпред, можем да видим  изящна Singleframe решетка с вертикални хромирани линии и контрастиращи сиви детайли. До решетката виждаме големи вентилационни отвори и тънки LED фарове, разположени над затъмнен панел. Можем да видим и сива предпазна кора и изваян капак.

Страничният профил е най-спортният ъгъл на Q8, тъй като разкрива  леко полегат покрив и силно наклонена C-колона. Куполът е сравнително компактен и вероятно има безрамкови прозорци, за да подобри купе-подобното представяне.

Продължавайки отзад, Q8 разполага със спойлер, монтиран на багажника, и спортна задна броня. Можем да видим и двойна изпускателна система и LED задни светлини, които са свързани с тънка ивица.

Спортният стил дава път на луксозния и високотехнологичен интериор, който следва стъпките на по-новите модели като A6 и A8. Водачът седи зад волан със скосена долна част и се оказва заобиколен от кожа и алкантара, както и метални акценти. Този конкретен модел има и пиано лакирани елементи, които се вписват в основната инфоразвлекателна система. Говорейки за дисплеи, Q8 разполага с цифров инструментален панел и трети дисплей за контрол на климатроника.

Задните седалки изглеждат относително просторни и има достатъчно място за пасажерите въпреки наклона на покрива. Изглежда, че няма много екстри, но пътници отзад ще могат да регулират настройките на климатроника чрез сензорен екран, монтиран в задната част на централната конзола.

Подробни спецификации липсват, но Q8 твърди, че обемът на багажника е 605 литра. Той може да се разшири до 1,755 литра с относителна лекота.

Под капака ще има асортимент от бензинови и дизелови двигатели с хибридно задвижване. При пускането на пазара ще има 3.0-литров V6 бензин с 340 к.с. / и два 3.0-литрови TDI. Дизелът ще разполага с 231 к.с., а по-мощният вариант ще има 286 к.с.

Q8 ще се предлага в Европа през есента и утре ще трябва да научим повече подробности.