Audi показа част от екстериора на Q8

Q8

Audi ни даде още малко от предстоящото Q8, техния отговор на BMW X6 и Mercedes-Benz GLE Coupe.

Дебютът се очаква на 5 юни и предстоящият SUV лека полека се разкрива, а автомобилният производител от Инголщат дори пусна кратък видео епизод.

Независимо от това, най-новата скица показва предната броня, и идва като продължение на предишната, която разкри задния й край. Тя е доминирана от остри линии и доста голяма Audi решетка, тънки LED фарове, чупки по капака, полегато предно стъкло, тънки огледала и големи колела.

Очакваме действителният модел да бъде малко по-опростен, когато пристигне другата седмица, тъй като тези изображения винаги преувеличават линиите на купето.

Под метала, Audi ще използват платформата MLB Evo. Архитектурата е споделена с последните Q7 и Volkswagen Touareg, както и с Bentley Bentayga и Lamborghini Urus.

Най-вероятно инженерите са „пипнали“ окачването за по-спортно усещане в сравнение с Q7, но ще бъде интересно да видим как се държи Q8 в сравнение с по-престижните му братовчеди.

Мощността трябва да е от различни 4- и 6-цилиндрови двигатели. Те ще включват 2.0-литров агрегат с турбокомпресор с 250 к.с. и V6 с мощност 355 к.с. Очаква се също така PHEV версия, както и S и RS версиите с над 530 к.с.