Audi Q8 2019 се показва във видео трейлър

Q8

Audi се готви да представи Q8 2019 по уникален начин, тъй като компанията ще пусне серия от пет части, която представя най-новия кросоувър на компанията.

Първият епизод ще бъде пуснат на 21 май, а Audi пусна кратък видео клип, който ни дава поглед към предстоящата серия. Клипът не показва много, но поредицата очевидно се концентрира върху отвличане, което се случва на частно парти. Основните герои след това използват Q8, за преследване и да разберат какво се случва.

Официалният трейлър на Audi не разкрива много, тъй като казва: „Сандра и Куентин, екстравагантна двойка от Златния щат, имаха всичко. Успешни кариери, дизайнерски апартамент, влиятелен кръг от приятели и перфектната кола, която да съответства на всичко. Но след няколко секунди всичко се променя.“

Освен че ще се случат ужасни неща на собствениците на Q8, Audi пуска скица на предстоящия модел. Тя показва, че кросоувърът ще има висока линия на прозорците, плавно спускащ се покрив и по-остри D колони. Можем да видим и спойлер, монтиран отзад, и тънки задни светлини, които са свързани с ивица, подобна на A8. Други забележителни характеристики включват раздути задни калници, двойна изпускателна система и масивна  задна броня.

Спортният екстериор ще отстъпи място на високотехнологична кабина, която разполага с цифров инструментален панел, система за инфоразвлечение и долен дисплей, който осигурява достъп до настройките на климатроника и други опции. Предишни шпионски снимки също показват, че моделът ще има кожена тапицерия, метални акценти и отличителни вентилационни отвори.

Под предния капак на автомобила можем да очакваме различни двигатели, включително 2.0-литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор с мощност 252 к.с. и турбо 3.0-литров V6 с приблизително 355 к.с. Очаква се Audi да предлага и хибриден вариант, който включва 3.0-литров V6 двигател с турбокомпресор, електрически мотор и литиево-йонна батерия. Това би могло да позволи на кросоувъра да произведе комбинирана максимална мощност от около 443 к.с. и да има само електрически пробег до 59 километра.

Audi работи също и по Q8 и RS Q8. Последният може да има 4.0-литров V8 с две турбини, произвеждащ около 530 к.с.