Audi Q8 ще изнерви BMW X6

Q8

Audi довършва окончателно прекрасния си кросоувър Q8 и, както показват тези шпионски снимки, собствениците на BMW X6 скоро ще започнат да съжаляват за избора си на SUV.

Първоначално представен в концептуален вид, Audi Q8 ще бъде малко по-дълъг, по-широк и по-нисък от X6 и Mercedes-Benz GLE Coupe. Благодарение на този дълъг, нисък профил, моделът изглежда впечатляващ, особено по улиците на Варшава, Полша.

Както шпионските снимки потвърждават, производственият модел на Q8 ще има невероятна прилика с концепта. Предната част ще бъде доминирана от широка решетка, а острите фарове ще карат другите луксозни кросоувъри да настръхват.

Интересното е, че Audi реши да представи концепта  с хибридна задвижваща система. Този пакет се състои от 3.0-литров TFSI двигател с 328 к.с. и електрически мотор, осигуряващ допълнителни 100 кВт и 330 Nm въртящ момент.

На този етап остава неясно дали тази хибридна система ще бъде опция за производствения автомобил. Така или иначе знаем, че клиентите ще имат на разположение бензинови и дизелови двигатели.

Audi все още не са потвърдили датата за представяне на Q8, но определено трябва да го видим готов тази година.