Audi Q8 Teaser: епизод 1

Q8

Audi са подготвили пет клипа, предшестващи световното представяне на Q8.

Епизод вече е качен на официалния канал на компанията в YouTube и показва екстравагантния начин на живот на съвременна двойка, наречена Сандра и Куентин. Тяхната рутина е сериозно засегната, когато Куентин е отвлечен от дома си, след кратко пътуване с неговата любима в Audi Q8.

Човекът се събужда в тъмна стая, когато Сандра му се обажда, и веднага се опитва да нареди парчетата от пъзела, опитвайки се да разбере какво точно се е случило. В края на първата част Куентин избягва от малка барака, в средата на пустиня.

Audi ще продължи да пуска останалите епизоди от кратките серии през следващите седмици и се надяваме, че ще се видим повече от Q8, когато наближи официалната дата за пускане.

„Най-вълнуващият Audi SUV на всички времена“, както казва компанията, ще бъде по-достъпна алтернатива на Bentley Bentayga и Lamborghini Urus. Той ще ползва платформата MLB Evo, разработена от Volkswagen Group и ще бъде задвижван от набор от двигатели.

Очаква се турбокомпресорният 2.0-литров 4-цилиндров двигател да се появи в базовия модел с мощност от 250 к.с., заедно с 3.0-литровия V6 турбо с 355 к.с. Много е вероятно Audi да пусне в продажба хибриден plug-in вариант, както и  S Q8 и RS Q8, като последният вероятно ще разполага с 530 к.с. от 4.0- литров V8 двигател с две турбини.