Английското издание Аутокар съобщи, че отделът на немската компания Audi Sport си е поиграл с прототипът от изложението в Детройт, за да се получи краен резултат Audi Q8 RS

Ако идеята за спортния SUV стигне до шоурумите, Q8 RS ще се превърне в главен конкурент на кралете в категорията BMW X6 M и Mercedes-Benz GLE 63 Coupe.
Двигателят, който задвижва концептуалния модел е преработена версия на 4.0-литровия V8 битурбо, който се използва от S8 Plus. Това означава, че Audi Q8 разполага с 605 к.с. и 518 Нм, които завъртат четирите гуми през 8-степенен автоматик и Quattro система.

Всички тези цифри позволяват на не особено лекия SUV да спринтира от нулата до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди.
audi q8
Както всеки от семейството на RS и Q8 няма да се размине без допълнително модифицирани спирачки, кормилна уредба и окачване, които да го направят „по-твърд“ при управление.

Запознати твърдят, че прототипът на немската компания няма да остане за дълго в концептуален вариант, тъй като от доста време Audi се подготвя да хвърли ръкавицата в лицето на BMW и Mercedes.

Феновете на марката ще бъдат приятно изненадани през следващия месец, тъй като на предстоящото изложение в Женева ще бъде представен освежения модел RS 3 Sportback с петцилиндров двигател складиращ 400 к.с.