Aston Martin тества сериозно DBX Crossover

DBX

Преди повече от три години и половина, Aston Martin разкри DBX концепцта на автомобилното изложение в Женева през 2015 г., представяйки първия си кросоувър. Сега британската автомобилна компания пусна видео и снимки на прототипа при тестове на чакъл.

Противно на по-ранните доклади, Aston потвърди, че моделът наистина ще носи името DBX, като първите две букви го свързват с линията на спортните автомобили, която се простира до ерата на Дейвид Браун, а X е за кросоувър , Но както се очаква, той ще приеме по-конвенционална форма, с пет врати вместо с три както бе при концепта.

Прототипът, показан на тези изображения и видео клип все още е увит в камуфлаж, но е очевидно, че той прилича на най-новите спортни автомобили на марката, като Vantage, DB11 и DBS Superleggera – просто вижте решетка и веднага ще разберете, че това е Aston.

За първи път, обаче, Aston излиза от комфортната зона. Те тестваха всичките си продукти, на „Nürburgring“, но тук виждаме и офроуд тест. Едно от местата за теста са уелските рали отсечки, близо до мястото, където ще се произвежда модела.

„DBX е много различен вид Aston Martin, но ние ще го тестваме при всякакви условия и на всички терени, за да гарантираме, че ще достави шофиране, достойно за емблемата“, заяви главният инженер Мат Бекер. Шефът му Анди Палмър добави: „DBX е много повече от просто SUV; той ще бъде първият модел, построен в нашето чисто ново съоръжение в Сент Атан. Като такъв, той поставя началото на смела нова ера в дългогодишната история на компанията.“

Точно как и къде Aston ще позиционира своя дебютен кросоувър остава неясно: дали ще до насочи към Jaguar F-Pace и Maserati Levante, или по-нагоре при Bentley Bentayga, Lamborghini Urus и предстоящия модел на Ferrari? Ще разберем рано или късно, но може би ще почакаме още една година.