Ferrari разработва нещо под GTC4 муле

Ferrari

Може и да е само слух, но Ferrari може и да работи по кросоувър. За това черпим вдъхновение от клип с ниско качество, който показва тестово муле.

Очевидно заснето през оградата около фабриката в Маранело, това тестово муле изглежда като GTC4 Lusso. Но то сякаш е по-високо, а тежката камуфлажна обвивка и силно модифицирана каросерия предполагат големи новости отдолу.

Вероятно носещ името Purosangue – „чиста кръв“ или „чистокръвен“ на италиански – дебютният кросоувър на Маранело обещава да отведе Ferrari по отъпканата пътека и да я изпрати в бързо развиващ се пазар, който показва ненаситен апетит към по-бързи, по-скъпи и по-екзотични SUV-ове.

Това развитие е подтикнато от Alfa Romeo, Maserati и Lamborghini (да не споменаваме Jaguar, Bentley и Rolls-Royce), а скоро и Aston Martin ще се присъедини към тях. Ferrari Purosangue обаче може да се окаже най-бързият, най-скъпият и най-екзотичен от всички – поне докато Bugatti не влезе в действие. И всичко това дължим на Porsche Cayenne, което даде началото на тенденцията, когато стартира през 2002 г. като първият кросоувър от европейски производител, който преди това беше съсредоточен изключително върху спортни автомобили с две врати.

Очаквайте Ferrari да предприеме доста по-неконвенционален подход, доближавайки се до GTC4 Lusso (което вече има задвижване на всички колела и задна врата) на кокили. С по-рационализирана форма и скрити задни врати, Purosangue вероятно ще се доближи до Aston Martin DBX, отколкото Cayenne или Urus. Можем да се обзаложим, че бъдещият модел ще доставя подходяща за марката мощност.