Ще остане ли в сянка Seat Arona?

Arona

Новият Seat Arona е най-новия SUV на испанската марка, който има за цел да обхване част от бързо развиващия се кросоувър сегмент в Европа.

Можете да го помислите за повдигнат Seat Ibiza и няма да сте далеч от истината, тъй като двата модела са изградени върху една и съща платформа, въпреки че Arona предлага по-практична кабина с достатъчно място за всички.

Седейки под Ateca, новата Arona навлиза в един от най-претъпканите сегменти на европейския пазар, като конкурентите са Renault Kaptur, Nissan Juke и братчето VW T-Roc.

Двигателите включват турбокомпресорния 1.0-литров 3-цилиндров TSI, предлаган с 95 к.с. и 115 к.с., последният комбиниран с 6-степенна ръчна трансмисия или кутия с двоен съединител. Онези, които искат повече, могат да изберат  1.5 литровия TSI Evo двигател, който предлага 150 к.с. и разполага със система за деактивиране на цилиндрите. Дизеловите опции са ограничени до 1.6-литрови TDI с 95 к.с. и 115 к.с..

Seat предлага и разнообразие от опции за персонализиране, включително двуцветна боя, а интериорът е добре оформен и може да предложи приятна обстановка, ако изберете по-ярка цветова схема.

Няма никакво съмнение, че Seat Arona е един от най-модерните модели в сегмента на компактния SUV клас, но липсва блясъка на някои от неговите конкуренти, както отбелязва Carwow в ревюто си, което можете да видите в следващия видеоклип.