Стига толкова SUV-ове. Поне не и от Bugatti

Bugatti

Шефът на Bugatti Щефан Винкелман разкри преди няколко месеца, че производителят може да добави и джип към гамата си.

Този автомобил ще бъде последният в списък от мощни и луксозни джипове, които наводниха пазара в последно време. Той ще се присъедини към компанията на Rolls-Royce Cullinan, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus и предстоящите Aston Martin DBX и Ferrari Purosangue. Толкова много супер скъпи автомобили предполагат, че и търсенето им нараства.

Нека бъдем честни обаче. Светът не се нуждае от SUV от Bugatti, дори и той да изглежда толкова добре. Но по всичко личи, че подобен проект е в действие и нека да видим какво се знае по въпроса.

Рендерът, който виждаме, идва от Giorgi Tedorazdze и разкрива нисък и динамичен SUV от френския производител с редица вдъхновени от Chiron елементи. Той приема форма, която е много по-привлекателна и позната от други SUV визуализации на Bugatti.

Отпред автомобилът има модифицирана решетка с формата на подкова, фарове, съчетаващи елементи от тези на Chiron и Divo, масивна предна броня и диагонално разположени LED дневни светлини. Други забележителни детайли включват прибиращите се дръжки на вратите, широките калници и характерна линия, която се простира по протежение на капака и покрива. Тъй като това все пак ще е SUV, той изглежда впечатляващо.

Въпреки това, все още не виждаме смисъл от SUV от Bugatti. В края на краищата, средностатистическият собственик на Bugatti има 84 други коли, някои от които логично са джипове. И все пак е почти сигурно, че ако моделът влезе в производство, вероятно ще се продаде за нула време.