culinan

Да, манията по SUV-овете продължава. И докато повечето марки се опитват да изкарат на пазара най-бързия джип. То от Rolls Royce определено показаха най-луксозния. Представяме ви краля на лукс – Cullinan.

Защо точно Cullinan? Името е взаимствано от най-големия диаманд. Впрочем и скъпоценния камък, и автомобила са британски, едва ли е съвпадение…

Rolls Royce Cullinan крие под капака си агрегат, достоен за името на модела. А именно 6.75-литров, V-образен с 12 цилиндъра и мощност 563к.с.. О за малко да забравим въртящия момент, по-добре седнете, цели 850Nm, наличени от едва 1600 оборота.

И все пак, едва ли ускорението е отправната точка на бъдещите собственици. Тази кола трябва да е конфортна и от Rolls Royce много добре знаят това. Окачването е саморегулиращо се с огромни въздушни възглавници, които да осигурят комфорт дори при най-сериозните неравности открили се пред Cullinan. Освен това колата е оборудвана и с нещо, което не сме свикнали да виждаме в луксозните лимузини на компанията. 4Х4 системата е изцяло нова, като е оборудвана и с бутон „Everywhere“, който превръща SUV-а, освен в супер скъпа луксозна играчка и в Off-road герой.

Размерът има значение

Явно британците са били силно повлияни от това мото. Rolls Royce Cullinan е дълъг над 5341мм., широк 2164мм и висок цели 1835мм. Едва ли ще ви изненадаме, но теглото на SUV-а е 2660кг.

Бъдещите собственици ще имат богат избор при покупката на Cullinan. Според желанието им, задната седалка може да бъде традиционна – триместна, както и по-луксозната двуместна. Друга интересна подробност е, че за първи път в Rolls Royce ще видим задни седалки, които могат да се свалят, за да получим огромния товарен обем от 1930 литра. Впрочем в същия този багажник има две допълнителни седалки, пригодени за… пикник. Да, все още говорим за Rolls Royce, макар и на нас да не ни се вярва!

Перфектно съчетание на класически лукс и модерни технологии

Луксозен ръчно обшит кожен салон, детайли от естествен махагон, както и touchscreen дисплей на мултимедията. При това, всичко e постигнато в перфектен баланс. Разбира се, Cullinan е оборудван със всички възможни системи за безопасност, камери и прочее. И въпреки всичко, носи в себе си именно онази аристократичност, която сме свикнали да ни предоставя всеки един Rolls Royce.